Bu Blogda Ara

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Kurt Cobain

     Kurt Cobain (1967-1994).... Herkes bir gün bu dünyadan ayrıldı, ayrılacak fakat bazı insanlar bu dünyadan ayrılsa bile anıları uzun süreler dünyamızı terketmez.. Kurt Cobain de bu isimlerden birisi. Efsanevi Nirvana grubunun solisti, gitaristi ve hepsinden önemlisi kalbi.
     1967'de Washington'da sarışın,şirin bir çocuk olarak dünyaya gelen Kurt 6 aylıkken ailesi Aberdeen'e taşındı. Gençliği burada geçen Kurt The Mervins gurubuyla tanışmasıyla birlikte müzik hayatına başlamış oldu. Gençliğinde de her zamanki gibi asi ve sorumsuzdu.


     1985 yılında Nirvana'yı kuran Kurt 1989'da "Bleach" ismindeki ilk albümünü piyasaya sürdü. Bu albümü takiben grup 1991 de onları efsaneleştirecek "Nevermind" albümünü piyasaya sürüldü. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen "Smells Like Teen Spirit" dilimizden düşmedi,düşemedi. Kurt gitar çalmak, söz yazmak ve şarkı söylemekten ne kadar keyif alsa da şöhretin getirdiği aşırı ilgiyi saçma buluyordu ve bu durumdan rahatsızdı. Bu yüzden zaman zaman hayranlarına ters davranışlarda bulunuyordu.

     Belkide Kurt'un hayatındaki en büyük dönüm noktası Hole grubunun solisti Courtney Love ile tanışması ve 1992 yılında onunla evlenmesiydi. Aşırı mide ağrıları ve uykusuzluk sorunu nedeniyle kendini uyuşturucuya veren Kurt'e onu toparlayacak bir eş belki de onun büyüleyici müziklerine yenilerini ekleyebilmesini sağlar ve bizlere onu canlı izleme fırsatını sunabilirdi.



    Ve 5 Nisan 1994...Yüzbinlerce gencin idolü olan, dönemin en popüler müzik gruplarından Nirvana'nın solisti Kurt Cobain elindeki pompalı tüfekle suratını dağıttı (mı?)...Gizemli bir intihardı onunkisi. Ardında bıraktığı intihar mektubu bile çamur içerisinde kalmıştı son sözleriyle birlikte; "sizi seviyorum, sizi seviyorum"... Arkadaşları, kanında kendini öldüremeyecek kadar çok uyuşturucu bulunduğunu söylüyordu, kimileri de sadece Courtney'i suçluyordu. Herkesin işine gelen oldu, Kurt yüksek doz uyuşturucu alıp intihar etti ve dava kapandı. Geriye sadece intihar mektubu değil milyonlarca kişinin aklındaki büyük soru işareti de kaldı, neden?..



     Son olarak sizlere Nirvana grubunun en son yayınlanan ve MTV Unplugged canlı performansında kaydedilen bir şarkıyla yazımı sonlandırmak istiyorum."Rest in peace" Kurt!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder